Ewa Andruszkiewicz

Tak drogo nie było od dawna. I nie tylko masło jest luksusem

Tak drogo nie było od dawna. I nie tylko masło jest luksusem Fot. 123rf
Ewa Andruszkiewicz

Ceny żywności idą w górę. Czytelnicy pytają, co się dzieje, skoro Polska jest jej dużym producentem. Im więcej się zarabia, tym drożej będzie w sklepach. Ale emerytury wcale nie rosną...

- Ceny żywności wzrosły w całym kraju we wrześniu br. w porównaniu z poprzednim miesiącem o 0,5 proc. - wynika z najnowszych danych Głównego Urzędu Statystycznego. Konsumenci z Pomorza nerwowo łapią się za portfele, a eksperci ostrzegają, że to nie koniec podwyżek.

Już nie tylko zakup masła, bijącego w ostatnim czasie rekordy drożyzny, dla wielu stał się luksusem, na który nie można sobie pozwolić.

W materiale:

- za co płacimy w tym roku drożej?

- jakie są tego przyczyny;

- o ile więcej płacimy niż w ubiegłym roku;

- co o sytuacji mówią eksperci. 

Pozostało jeszcze 88% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

    już od
    2,46
    /dzień
Ewa Andruszkiewicz

Na łamach "Dziennika Bałtyckiego" poruszam najczęściej tematy związane z Sopotem. Interesuję się również zagadnieniami z zakresu medycyny, ochrony zdrowia i ratownictwa medycznego.

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.gazetawroclawska.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Polska Press Sp. z o.o.