Gołąbki z dziczyzną - szybki i łatwy przepis Klaudii Budny

Gołąbki z dziczyzną - szybki i łatwy przepis Klaudii Budny

Nowy program video #SzamanieNaEkranie jest odpowiedzią na potrzeby naszych czytelników. Celem projektu jest propagowanie zdrowego i świadomego sposobu odżywania. Program prowadzi finalistka Master Chef - Klaudia Budny

Przepis na 8 gołąbków

Liście gotować w przez chwilę by były elastyczne, a następnie przelać zimną wodą. Kaszę ugotować al dente i wymieszać z mięsem. Cebulę z czosnkiem drobno posiekać, zeszklić na maśle i połowę dodać do mięsa. Drugą połowę zostawić do sosu.

Doprawić farsz solą, pieprzem i posiekanym tymiankiem i dokładnie wymieszać. Z liścia kapusty wyciąć twardą część, nałożyć na środek garść farszu i zwinąć.

Wszystkie Gołąbki ułożyć w naczyniu wysmarowanym odrobiną oleju i piec w 180 stopniach przez 30 minut. W tym czasie na patelni z cebulą dodać pomidory i smażyć, aż pomidory zmiękną, a następnie zblendować na gładko. Wyjąć gołąbki z piekarnika i polać sosem.

ZOBACZ WAGĘ DIETETYCZNĄ z pomocą, której nie tylko zważysz składniki do potraw, ale też sprawdzisz ile mają kalorii i zawartość cholesterolu >>

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.